miercuri, 23 februarie 2011

Pe cine deranjează Centrul de Cardiologie Craiova?

Pe cine deranjează funcţionarea Centrului de Cardiologie Craiova?


Intenţia Ministerului Sănătăţii de a-l desfiinţa prin comasare ridică multe semne de întrebare privind oportunitatea demersului şi, mai ales, nemulţumeşte comunitatea locală. Într-un APEL se afirmă de către iniţiatori: "...Activitatea Centrului de Cardiologie Craiova s-a dovedit a fi în conformitate cu standardele de eficienţă atât medicală, cât şi financiară. În anul 2009, în baza unui contract de finanţare încheiat cu CAS Dolj pentru tratarea a 3.620 de cazuri, Centrul de Cardiologie Craiova a îngrijit 4.316 pacienţi, iar în anul 2010, în baza unui contract de finanţare încheiat cu CAS Dolj pentru tratarea a 3.004 cazuri, au fost îngrijiţi 3.609 pacienţi, respectându-se toţi indicatorii prevăzuţi de normele în vigoare. ..."

Astăzi, de la ora 18.00, invitaţi vor fi Dr. Maria-Mirela Văcaru, managerul centrului de Cardiologie Craiova, şi Dr. Constantin Militaru, medic în cadrul C.C. Craiova. Din păcate, nimeni din partea Executivului nu a acceptat invitaţia, însă poziţia oficială a Ministerului Sănătăţii va fi prezentată printr-o înregistrare cu secretarul de stat Raed Arafat.

Pe tema defiinţării sau păstrării Centrului de Cardiologie în actuala formă de organizare, Asociaţia Euro-Agora Craiova a organizat o dezbatere publică, apoi a demarat o campanie de strângere de semnături pentru salvarea CCC.

Emisiunea se va difuza în reluare mâine 24.02.2011, de la ora 11.00, la Oltenia 3TV

UPDATE: Primele 12.729 de semnături în favoarea menţinerii Centrului de Cardiologie Craiova au fost depuse la Guvern şi Preşedinţia României

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu