duminică, 12 decembrie 2010

Cultură low-cost în Bănie - cât ne costă?

Cât ne costă cultura low-cost în care suntem forţaţi să supravieţuim în Craiova? În plină recesiune economică, de parcă nu era suficient că banii pentru cultură (nu mă refer doar la fondurile publice) erau oricum ridicoli de puţini, suntem obligaţi să ne întrebăm ce se va întâmpla cu importante proiecte şi nu numai.

De exemplu, va supravieţui Festivalul Internaţional Shakespeare de la Craiova? În 2010 a fost extrem de greu, fondurile fiind strânse pe ultima sută de metri... Sunt serioase semne de întrebare dacă viitoarea ediţie, cea din 2012, se va putea organiza la nivelul consacrat de cea mai importantă manifestare culturală de teatru din România.


Răspunsurile la aceste întrebări le vor da reputatul critic de teatru GEORGE BANU (foto) - prin intermediul unei înregistrări, actorul EMIL BOROGHINĂ, fondatorul şi preşedintele Festivalului Shakespeare, şi NICOLAE MARINESCU, directorul revistei Mozaikul

Ediţia de luni 13.12.2010 a emisiunii "Pe mâinile cui ?!", care se va difuza la Oltenia 3TV de la ora 18.00, va găzdui un interviu acordat în exclusivitate de teatrologul George Banu, înregistrarea fiind făcută la Craiova, chiar în timpul Festivalului Internaţional Shakespeare. Nu mă feresc să spun că, după ce a făcut un gest de o generozitate nobilă prin implicarea totală alături de organizatori, George Banu este cel mai avizat critic de teatru care să exprime o opinie când vine vorba de evaluarea dimensiunii culturale a ceea ce înseamnă Festivalul Shakespeare de la Craiova. Vă recomand cu căldură să urmăriţi emisiunea în care vom discuta nu doar despre cultură, ci miza este cu mult mai mare...

Trecem noi şi prin criza asta, nu-i aşa? Cu siguranţă că da. Însă cum trecem prin criză? Contează şi felul în care o facem, nu-i aşa?

PS: Reluarea emisiunii se va difuza marţi 14.12.2010, de la ora 10.00.

UPDATE: Înregistrarea interviului cu George Banu este disponibilă pe youtube

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu